Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σε σένα μιλάω












Αναρωτήθηκες ποτέ, τι είναι αυτό που κάνει αυτόν που πεθαίνει από την πείνα να μην έχει τη δύναμη να αντιδράσει; Nα σπάσει έστω μια τζαμαρία μαγαζιού, να μπει και να αρπάξει κάτι να φάει για να μην πεθάνει; Είναι η εξαθλίωση. Η ψυχολογική εξαθλίωση κύρια, αυτή που παραλύει κάθε άμυνα. Που σου στερεί το δικαίωμα της αντίστασης να ζήσεις. Αυτό είναι που διακυβεύεται σήμερα. Το δικαίωμα της αντίστασης να ζήσεις.
Κι αν ακόμη σου δώσουν ένα κομμάτι ψωμί να μην πεθάνεις από πείνα, σκέψου απλά πως ο άνθρωπος δεν πεθαίνει μόνο από έλλειψη τροφής.
Ο ψυχολογικός θάνατος είναι ο πιο φοβερός.
Φαντάσου απλά τη ζωή σου να φυτοζωεί και όλα τα άλλα χαμένα.
Φαντάσου τη ζωή των δούλων…όσο μπορείς βέβαια να το φανταστείς.

Την ιδεολογία του μπορεί να την έχει ο καθένας και να την κρατά σαν φυλαχτό, μα τώρα μιλάμε για επιβίωση.
Πριν να είναι αργά, όσο ακόμα υπάρχει δύναμη ψυχών, πρέπει να αντισταθούμε. Να αντισταθούμε στο θηρίο που είναι αόρατο και ετοιμάζεται να κατασπαράξει τις ζωές μας. Στο θηρίο που μας τάιζε χρόνια τώρα με κάλπικη ευδαιμονία, εφήμερη δόξα, διαφθορά και συναλλαγή. Έτσι ώστε, κοιλιόδουλοι και με βρώμικη συνείδηση να γίνουμε χωρίς αντίσταση εύκολη λεία στα δόντια του.
Κι ως ένα βαθμό το έχουν καταφέρει. Πόσοι και πόσοι δεν είναι αυτοί που μπορούν να πουλήσουν και την ψυχή τους στο διάβολο για λίγη εφήμερη δόξα, για λίγη εφήμερη ευδαιμονία!
Ευτυχώς το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας δεν έχει σαπίσει ακόμα…και τα νιάτα αυτής της χώρας είναι ότι πιο λαμπρό, ότι πιο αστραφτερό έχει να παρουσιάσει ο τόπος. Είναι, και το πιστεύω απόλυτα, η μεγάλη μας ελπίδα. Ναι αυτά είναι…τα παιδιά με τις ματωμένες καρδιές…αυτά που  εσύ και γω  δυσανασχετούσαμε σαν χάλαγαν την ησυχία μας…βολεμένοι στον ψεύτικο παράδεισό μας.
Ναι…δεν διακυβεύεται ούτε η Ε.Ε ούτε το Ευρώ…Διακυβεύεται η ζωή σου.
Και πριν προλάβεις να πεις κάτι από αυτά που σε τρομοκρατούν μέρα νύχτα τώρα…θα σου πω όχι τι λένε οι “ηγέτες” σου, αλλά το τι είπε μόλις χθες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μια γερμανίδα ευρωβουλευτής, η Γκαμπριέλα Τσίμερ.: “Πάψτε να εκβιάζετε τους έλληνες ψηφοφόρους. Ο ελληνικός λαός θέλει να μείνει στο ευρώ, αλλά θέλει να έχει και τις απαραίτητες συνθήκες για να ζήσει” Και σεις Έλληνες πολιτικοί, έμπειροι και στιβαροί σιωπάτε… Ούτε το σθένος να το πείτε δεν έχετε, χώρια που πιστεύετε πως θα κερδίσετε κιόλας…Πόσο κοντόφθαλμοι είστε! Πόσο λίγοι σαν Έλληνες είστε! Το Αύριο είναι τόσο μα τόσο κοντά…η φλόγα του μας έχει ήδη αγκαλιάσει…

Υ.Γ. Και κάτι ακόμα…
Όλοι, ακόμη κι οι κατακτητές, εκτιμούν και σέβονται αυτούς που αγωνίζονται για τη ζωή τους και για την πατρίδα τους.
Τους  υποταγμένους και απάτριδες, δεν τους θέλει κανείς.
Πριν λίγα χρόνια, αφού έκαναν τη δουλειά τους, μετά τους εκτελούσαν…τώρα;

 ανάγερτος

4 σχόλια:

  1. ''Πολλοι ανθρωποι πασχουν απο την ψυχαναγκαστικη αναγκη της επαναληψης.
    Προτιμουν ετσι την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ απο το οποιο ΡΙΣΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ''
    το είπε ο Φρόιντ

    Εκπληκτικό το κείμενό σου!!! Εύχομαι να ξεσηκώσει συνειδήσεις!!! Τα περιθώρια επιβίωσής μας στενεύουν επικίνδυνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θλίβομαι Ανάγερτε
    Αναρωτιέμαι τι θα έκανε σήμερα ένας Καστοριανός, ένας Ζωσιμάς, ένας Αρσάκης, ένας Ζάππας … άραγε θα διοργάνωναν μεγαλειώδη Πανηγύρια για γάμους και βαφτίσεις σε τόσο κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα? Θα κοιτούσαν να φτιάξουν ακόμα μια offshore εταιρεία για να κρύψουν τα κλεμμένα ? Θα άρπαζαν τα ΄΄ όπλα΄΄ και θα ξεσήκωναν τους Έλληνες απέναντι στην ύπουλη υποδούλωση που σαν φίδι έρπεται και απλώνεται και καταβροχθίζει την θέληση για ζωή?
    Εμείς οφείλουμε να ξεσηκωθούμε, εμείς έχουμε την ευθύνη για ότι έγινε και να δώσουμε εμείς αυτή την φορά το παράδειγμα στα παιδιά, στους νέους … αν σκεφτώ τις αυτοκτονίες τότε οι σύγχρονες εκτελέσεις έχουν ήδη αρχίσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ καλό κείμενο

    μηνυμα ελήφθει... over

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τα φετεινα 'χαρατσια' της ΔΕΗ και γιατους φουσκωμενους λογαριασμους...Ετσι και ξυπνουσε ο ερμος ο Faraday απο τον ταφο, θα πλακωνε τα λαμογια και τα golden boysτης ΔΕΗ στις...ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή