Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Έλα να σου μιλήσω για την αγάπη ...
Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την αγάπη και άλλα τόσα έγιναν για χάρη της. Ψυχές που πληγώθηκαν,ψυχές που γιατρεύτηκαν. Ανύψωση και κατάβαση. Γέννηση και θάνατος.

Ίσως είχαμε αποφύγει όλες αυτές τις αντιθέσεις συναισθημάτων αν γνωρίζαμε τι είναι η αγάπη, η αληθινή αγάπη.
Έλα, κάθησε δίπλα μου, έλα να σου μιλήσω για την αγάπη αγάπη μου.
Η αληθινή αγάπη είναι εκείνη που προσφέρεις, που θυσιάζεσαι..είναι εκείνη που κάνεις όλα αυτά και άλλα τόσα χωρίς να περιμένεις τίποτα απολύτως .
Υπάρχουν πολλές μορφές αγάπης, ερωτική, φιλική, συγγενική, ανθρώπινη...όλες όμως οι μορφές,πονάνε εξίσου. Για να μην πονάνε ή τουλάχιστον να είναι όσο πιο ανώδυνες γίνεται, θα πρέπει να κατανοήσεις την έννοια της αληθινής αγάπης.
Καταρχήν όταν αγαπάς αληθινά δεν απαιτείς ν' αλλάξεις τίποτα από τον άλλον, τον δέχεσαι όπως είναι, ατελή...άλλωστε και εσύ ατελής είσαι και εγώ και όλοι μας, πως απαιτείς; Αφού λες αγαπάς....Σκέψου λίγο. Αγαπάς αυτό που θέλεις ν' αλλάξεις, πως γίνεται; Μα για αυτό δεν το αγάπησες; Για αυτό που είναι; Γιατί στη πορεία απαιτείς άλλα; Μήπως τελικά εμείς οι άνθρωποι ακόμα και την αγάπη την βιώνουμε εγωιστικά;
Όταν αγαπάς αληθινά δεν καταπιέζεις, δεν επιβάλεσαι, την αγάπη σου τη δείχνεις με το να δώσεις τη συμβουλή σου, να ενδιαφερθείς, να συζητήσεις με τον άλλον και όχι με το να μην σέβεσαι την ελευθερία του ατόμου.
Εμείς οι άνθρωποι κάνουμε ακριβώς το αντίθετο τις περισσότερες φορές. Αγαπάμε εγωιστικά φροντίζοντας να ικανοποιούμε το εγώ μας, τις ανάγκες μας, τις επιθυμίες μας λες και ο άλλος είναι αντικείμενο,παιχνίδι μας και το μόνο που καταφέρνουμε στο τέλος είναι να δημιουργούμε πονεμένες ψυχές.
Η αγάπη, η αληθινή αγάπη είναι ελευθερία, σεβασμός, ανιδιοτέλεια. Και έπειτα πως να στεναχωρήσεις αυτόν που αγαπάς; Θέλεις μόνο το καλύτερο για την ψυχή του, δεν σε νοιάζει τι θα πάρεις αλλά έχεις την ανάγκη μόνο να δώσεις. Αγαπάς αληθινά μόνο όταν θέλεις να βλέπεις γύρω σου χαμόγελο και ευτυχισμένες ψυχές.
Η αληθινή αγάπη μέσα στη ψυχή ενός ανθρώπου είναι μια τεράστια αγκαλιά που χωράει όλους και τους δέχεται όπως είναι, μια αγκαλιά που δείχνει σε αυτούς που αγαπάς πως είσαι πάντα δίπλα τους. Νιώσε την ουσία της αληθινής αγάπης αγάπη μου, μόνο τότε θα δεις το μεγαλείο που κρύβει η ύπαρξη της αγάπης!


"Μα στην αγάπη είναι ένας.
Σμίγουν οι δύο και γίνονται ένα.
Δεν ξεχωρίζουν.
Το εγώ κι εσύ αφανίζονται.
ΑΓΑΠΩ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΝΟΜΑΙ..."


Νίκος Καζαντζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου